Recept

Steak sandwich met rucola en tomatensalade

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Pel het teentje knoflook samen met de sjalot en snipper fijn. Spoel de kerstomaatjes en halveer. Snipper de gedroogde tomaatjes fijn en meng met de gedroogde tomaten, de fijngesnipperde sjalot en knoflook en besprenkel met olijfolie. Breng op smaak met verse tijm, peper en zout en laat even rusten in de koelkast.

  2. 2

    Zet een grilpan op een groot vuur met wat olijfolie en laat heet worden. Kruid de steaks met peper en zout en schroei de steaks dicht in de hete olie lans beide kanten. Haal de steaks meteen uit de pan, bedek met een vel aluminiumfolie en zet meteen in de koelkast om af te koelen en het gaarproces te stoppen. De bedoeling is dat de steak “bleu” gebakken is.
    Spoel de rucola en zwier droog. Hussel wat olijfolie onder de salade en kruid met peper en zout.
     

  3. 3

    Snijd de stokbroodjes overlangs in de helft en beleg met de rucola. Lepel er wat van de tomatensalsa op. Snijd de steak in fijne plakjes en schik deze op de salsa. Druppel er nog wat balsamico-siroop op, dek af met een sneetje brood en snijd indien nodig in de helft. Herhaal voor de resterende boterhammen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!