Focacciastengels
bereiding
-
1
Los de gist op in 200 ml lauwwarm water. Meng het zout door de bloem, maak een kuil in het midden, doe er de opgeloste gist en de olie in en kneed met de handen tot een glad, soepel deeg. Voeg indien nodig nog wat extra bloem of een scheutje water toe. Kneed het deeg 10 minuten krachtig door op het met bloem bestoven werkvlak en laat het afgedekt 1 uur rijzen op een warme plek.
-
2
Verwarm de oven voor op 220°C. Laat zongedroogde tomaten of olijven uitlekken en hak ze in stukjes, hak de noten grof. Kneed het deeg nogmaals goed door en werk er tegelijk de tomaten, olijven of noten door. Verdeel het deeg in kleine porties, rol ze dun uit tot 20 cm lange en 1 cm dikke stengels en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de stengels 15 minuten in de oven, laat ze afkoelen en serveer met dips naar keuze.