Recept

Vijgen in rode wijn

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Kook de weckpotten af en zet ze omgekeerd op een schone theedoek. Spoel voorzichtig de vijgen en snij ze overlangs doormidden. Snij het vanillestokje over­ langs doormidden.

  2. 2

    Breng de rode wijn en de rum aan de kook, met 100 ml water en de suiker, kruid­ nagel, sternanijs, kaneel, kar­ demom en het vanillestokje.

  3. 3

    Voeg de helft van de vij­ gen toe en pocheer 2 minuten op een zacht vuur.

  4. 4

    Schep de vijgen voorzich­ tig uit de siroop en doe ze in een van de glazen potten. Pocheer de rest van de vijgen en schep ze in de andere glazen pot.

  5. 5

    Doe in elke pot 1 kaneel­ stokje, een half vanillestokje, 1 kardemompeul, 1 steranijs en 4 kruidnagels. Verdeel de siroop over beide potten. Sluit de potten onmiddellijk af en zet ze 2 weken koel en donker weg.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Vijgen in rode wijn

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!