Vijgen in rode wijn
bereiding
-
1
Kook de weckpotten af en zet ze omgekeerd op een schone theedoek. Spoel voorzichtig de vijgen en snij ze overlangs doormidden. Snij het vanillestokje over langs doormidden.
-
2
Breng de rode wijn en de rum aan de kook, met 100 ml water en de suiker, kruid nagel, sternanijs, kaneel, kar demom en het vanillestokje.
-
3
Voeg de helft van de vij gen toe en pocheer 2 minuten op een zacht vuur.
-
4
Schep de vijgen voorzich tig uit de siroop en doe ze in een van de glazen potten. Pocheer de rest van de vijgen en schep ze in de andere glazen pot.
-
5
Doe in elke pot 1 kaneel stokje, een half vanillestokje, 1 kardemompeul, 1 steranijs en 4 kruidnagels. Verdeel de siroop over beide potten. Sluit de potten onmiddellijk af en zet ze 2 weken koel en donker weg.