Vijgenclafoutis
bereiding
-
1
Spoel de vijgen en laat uitlekken in een zeef. Snij het vanillestokje overlangs doormidden en schraap het merg eruit. Smelt de boter.
-
2
Zeef de bloem in een kom, met de kristalsuiker en een snuifje zout. Maak een kuiltje in het midden en doe er de eieren en het vanillemerg in. Meng alles met de garde en voeg geleidelijk
de melk toe tot je een glad beslag krijgt. Voeg dan de gesmolten boter toe. -
3
Verwarm de oven voor op 200°C (of 180°C op heteluchtstand). Vet de vorm(pjes) in met boter. Snij de vijgen in de lengte doormidden en doe in de vorm (-pjes). Vul aan met het beslag, bestrooi met rietsuiker.
-
4
Bak de clafoutis 10 minuten in het midden van de oven. Verlaag de temperatuur naar 180°C (of 160°C) en bak nog 20 minuten of 15 min. bij de individuele vormpjes. Haal uit de oven, zeef er poedersuiker over en dien warm op.