Recept

Lamsbout uit de oven

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een echte klassieker

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 120°C.

  2. 2

    Kruid het vlees met peper en zout.

  3. 3

    Hak de tijm en de laurier en plet de look: leg de tenen op een snijplank en duw ze plat met het lemmet van je mes. Je hoeft de schil niet te verwijderen.

  4. 4

    Smelt de helft van de boter in de pan. Leg het vlees in de bruisende boter en laat het dichtschroeien.

  5. 5

    Draai het vlees om, strooi er de look en de kruiden bij. Doe de rest van de boter in de pan.

  6. 6

    Laat de bout vijf minuten verder braden en schep er regelmatig wat van het braadvocht over zodat het lam alle smaken kan opnemen.

  7. 7

    Haal het vlees uit de pan en leg het in een braadslee. Giet het braadvocht erover en bedek met aluminiumfolie.

  8. 8

    Schuif de schotel in de oven en laat nog 30 minuten garen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Lamsbout uit de oven

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!