Lamsbout met artisjokken
bereiding
-
1
Pel de knoflookteentjes. Halveer er 3 en snij de 2 andere in plakjes.
Halveer de aardappeltjes.
Maak de artisjokken schoon en halveer ze.
Spoel de kerstomaatjes.
Verwarm de oven voor op 160°C.
-
2
Maak met een scherp mes 6 insnijdingen in de lamsbout en stop er telkens een half teentje knoflook en een takje rozemarijn in.
-
3
Braad het vlees rondom aan in 5 el olie. Zet de lamsbout vervolgens 1 u 30 min in de oven.
-
4
Leg er na 1 uur ook de aardappeltjes, sjalotjes, artisjokken en de plakjes knoflook bij. Schenk er 4 el olie over.
-
5
Haal de lamsbout na de gaartijd uit de oven en laat 15 minuten rusten onder aluminiumfolie. Verhoog ondertussen de oventemperatuur tot 190°C.
-
6
Leg de kerstomaten bij de andere groenten en laat ze nog 15 minuten garen (schep af en toe om).
Voorbereiding