Kip met knoflook en sinaasappel
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Pel en snipper de 2 teentjes knoflook. Doe ze met de rozemarijn, komijn, kurkuma, paprikapoeder, korianderpoeder, zout en zwarte peper in de vijzel en wrijf tot een grof mengsel. Roer er olijfolie door.
-
2
Snij het topje van de twee ongepelde bollen knoflook en maak de uitjes schoon. Wrijf de kip in met de mari- nade en leg ze met de bol- len knoflook en de uien in een braadslee. Snij de sinaasappel in plakken, leg ze rond de kip. Bak de kip 1.15 uur in de oven.
-
3
Warm het sinaasappelsap op met de honing, laat het geheel even opkoken. Voeg de salie en tijm toe. Haal het pannetje van het vuur.
-
4
Giet de sinaasappelsaus over de kip en laat nog 10 minuten verder garen. Snij de kip in stukken en serveer met de saus.