Noedelkommetje met kip
bereiding
-
1
Pel en snipper de sjalotten en de knoflook. Schil en rasp de gember. Kneus de stengels citroengras. Snij de shiitakes in dunne reepjes.
-
2
Verhit een beetje olijfolie en sesamolie in een pan en bak de kippenhaasjes rondom krokant. Voeg de oestersaus, de honing en de sesamzaadjes toe en laat het vlees op een zacht vuur garen en karamelliseren. Snij de kip in blokjes.
-
3
Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking in lichtgezouten water. Giet ze af en doe er een druppeltje sesamolie bij om plakken te voorkomen.
-
4
Verhit arachideolie in een wok en wok de sjalot, de knoflook, de gember, het citroengras, de shiitakes en de Thaise groentjes op hoog vuur in enkele minuten krokant. Blus de groenten met de sojasaus en de kippenbouillon. Laat ze 10 minuten op een zacht vuur garen.
-
5
Maak de lente-uitjes schoon en snij ze in schuine ringen. Doe de noedels in een kommetje, lepel er de soep bij en werk ze af met de krokante kip en de lente-ui.