Kipburger met pindamayonaise en gepekelde groenten
Perfect voor een last minute tuinparty!
The Messy Chef Jelle Beeckman tipt
• “Voor mij een echte must bij dit gerecht: een zacht broodje of een échte botersandwich van bij de bakker. Liefst geen harde pistolet, want je moet alles goed kunnen samenduwen en in één hap kunnen opeten. Op die manier kunnen de smaken zich perfect mengen.”
• “Ik gebruikte voor het sausje een pindakaas die zowel zoet is als hartig van smaak en die je ook op de boterham smeert. Ik koop ’m online, maar ook in de supermarkt vind je een uitgebreid gamma.”
• “Superlekker: voeg extra crunch toe aan je broodje. Stamp wat pindanootjes fijn, bak ze in olijfolie, voeg een snuifje chilipoeder en bicky-uitjes toe en werk het broodje ermee af.”
• “Pindakaas bevat vet en mayonaise ook: de kans op schiften is dus groot als je het sausje even laat staan. Voeg bij een geschift sausje een eetlepel water toe en roer even door.”
bereiding
-
1
Kruid de kippendijen met peper en zout. Bestrijk ze met olijfolie en bak ze in de pan, op de grill of op de BBQ.
-
2
Pel de knoflook. Meng de mayonaise met de pindakaas en rasp er de knoflook bij.
-
3
Leng de honing aan met het limoensap. Voeg ½ koffielepel zout toe en roer er de koolmix onder. Laat de groenten zo'n10 minuten pekelen.
-
4
Snij de vier broodjes open en bestrijk ze met de pinda-mayonaise. Leg er de kip en de gepekelde groenten op.