Gehaktballetjes met pistache en granaatappel
bereiding
-
1
Pel de ui. Spoel de kruiden. Mix de ui in een blender met de verse kruiden, de pistachenoten, het paneer- meel, het limoensap, de chi- livlokken, het komijnpoeder en de olijfolie tot een pasta.
-
2
Doe het mengsel in een mengkom en voeg het ge- hakt, het ei en de granaat- appelsiroop toe. Vorm balletjes van het gehaktmengsel en laat 30 minuten opstijven in de koelkast.
-
3
Bak de balletjes in olijfolie mooi goudbruin. Giet het overtollige vet weg, doe
de saus erbij en laat 10 à 15 minuten op een zacht vuurtje verder garen tot de balletjes doorbakken zijn. -
4
Halveer de granaatappel en haal de pitjes eruit. Spoel de peterselie. Werk de balletjes af met verse granaatappelpitjes en peterselie.
Voor de saus
-
1
Meng alle ingrediënten voor de saus.