Gegrilde pizza's met pompoenpuree, linzen en avocado
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de pompoen, snij ‘m in stukken. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olijfolie en esdoornsiroop. Kruid met komijn, chili, peper en zout. Zet 15 à 20 minuten in de oven.
-
2
Rol het pizzadeeg uit en steek er kleine rondjes uit. Bestrijk een grillpan met olijfolie en grill de pizza’s 2 à 3 minuten aan elke kant.
-
3
Plet de pompoen tot puree. Pers 1 limoen uit, snij de andere in partjes. Meng de linzen met wat olijfolie, de helft van het li moensap, de koriander, peper en zout. Snij de avocado in plakjes en besprenkel met de rest van het limoensap. Kruid met cayennepeper.
-
4
Beleg elke pizza met pom poenpuree, linzen en avocado. Werk af met het yoghurtsausje, wat geroosterde pompoen pitten en nog wat koriander. Serveer met een partje limoen.
Voor het yoghurtsausje
-
1
Meng de ingrediënten voor het yoghurtsausje.