Recept

Gegrilde pizza's met pompoenpuree, linzen en avocado

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de pompoen, snij ‘m in stukken. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olijfolie en esdoornsiroop. Kruid met komijn, chili, peper en zout. Zet 15 à 20 minuten in de oven.

  2. 2

    Rol het pizzadeeg uit en steek er kleine rondjes uit. Bestrijk een grillpan met olijfolie en grill de pizza’s 2 à 3 minuten aan elke kant.

  3. 3

    Plet de pompoen tot puree. Pers 1 limoen uit, snij de andere in partjes. Meng de linzen met wat olijfolie, de helft van het li­ moensap, de koriander, peper en zout. Snij de avocado in plakjes en besprenkel met de rest van het limoensap. Kruid met cayennepeper.

  4. 4

    Beleg elke pizza met pom­ poenpuree, linzen en avocado. Werk af met het yoghurtsausje, wat geroosterde pompoen­ pitten en nog wat koriander. Serveer met een partje limoen.

Voor het yoghurtsausje
  1. 1

    Meng de ingrediënten voor het yoghurtsausje.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gegrilde pizza's met pompoenpuree, linzen en avocado

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!