Panna cotta van pompoen
bereiding
-
1
Week de gelatine in koud water. Verwarm de kokosmelk, de room, de pompoenpuree, de basterdsuiker, de honing, de specerijen en het zout in een steelpannetje. Laat 5 minuten zacht inkoken.
-
2
Neem het pannetje van het vuur en voeg de vanille-essence toe. Knijp de gelatine uit, voeg toe en roer tot die volledig opgelost is.
-
3
Verdeel de panna cotta over 6 glaasjes, laat afkoelen tot kamertemperatuur en laat dan minstens 3 uur opstijven in de koelkast.
-
4
Haal net voor het serveren uit de koelkast, strooi er een laagje kristalsuiker over en karamelliseer dit voor- zichtig met een crème brûlée-brander.
Pompoenpuree
-
1
Bedek een bakplaat met een vel ingevette aluminiumfolie. Snij de pompoen in stukken en leg het on- geschilde vruchtvlees met de snijkant naar onderen op de bakplaat. Rooster het in een op 200°C voorverwarmde oven tot het zacht is. Mix het glad in de blender.