Pompoentortelloni met salieboter
bereiding
-
1
Schil de pompoen, haal de pitjes eruit en snij het vruchtvlees in blokjes. Stoom de pompoen in 15 minuten gaar.
-
2
Rasp de pecorino. Hou een beetje opzij voor de afwerking en meng de rest van de kaas met de ricotta. Pel en snipper de knoflook en voeg toe. Voeg ook de pompoenblokjes toe en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
-
3
Snij elk lasagnevel in twee en schep er aan een kant wat van de vulling op. Klop het ei los en smeer er de randen van het vel mee in. Vouw het vel diagonaal dicht over de vulling heen en druk de randen goed aan. Nu heb je een driehoekje. Breng de twee onderste punten naar elkaar toe en druk goed samen. Laat de tortelloni 6 minuten koken in gezouten water. Zodra de tortelloni komen bovendrijven, zijn ze klaar.
-
4
Smelt ondertussen 2 flinke eetlepels boter in een pan. Haal de salieblaadjes van de stengels en kneus ze, zodat de smaak goed vrijkomt. Voeg de salie toe als de boter bruin begint te kleuren. Laat enkele minuten sudderen. Haal van het vuur en werk af met citroensap naar smaak.
-
5
Verdeel de tortelloni over de borden, schep de salieboter erover en werk af met wat extra geraspte pecorino.
-
6
Tip! Je kunt deze tortelloni ook maken met wontonvellen. Je hebt dan twee velletjes nodig per stuk.