Provençaals stoofpotje met spliterwten en boerenworst
bereiding
-
1
Schil de wortelen, snij ze in dunne plakjes. Spoel de selder en aubergine en snij ze in blokjes. Pel en snipper de ui en de knoflook.
-
2
Fruit de ui en knoflook aan in olijfolie, voeg wortel en selder toe. Voeg na 5 minuten aubergine, tijm, rozemarijn, mosterd en wijnazijn toe samen met de spliterwten. Giet er kippenbouillon bij tot de erwten bijna onderstaan en kruid met peper en zout. Dek af en laat 20 minuten garen.
-
3
Bak intussen de boerenworsten in boter. Laat nog 10 minuten verder garen met de groenten. Lekker met stokbrood.
Ingrediënten voor
4 personen- spliterwten200 g
- boerenworsten4
- wortelen2
- selder2 takjes
- aubergine1
- ui1
- knoflook2 teentjes
- tijm takje
- rozemarijn takje
- kippenbouillon400 ml
- mosterd1 kl
- rodewijnazijn1 el
- gerookt paprikapoeder1 kl
- boter
- olijfolie
- peper en zout