Gemarineerde schapenkaas en kerstomaatjes uit de oven
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de tomaatjes. Leg ze in een ovenschaal. Pel de knoflook, hak fijn en voeg bij de tomaatjes. Voeg de balsamicoazijn, een scheutje olijfolie en wat peper en zout toe en hussel door elkaar. Zet in de oven.
-
2
Plet de korianderbolletjes met een mes. Kruid de schapenkaasjes met de korianderbolletjes, harissa, rozemarijn, venkelzaadjes. Sprenkel er de helft van het citroensap en flink wat olijfolie over. Zet de kaas 20 minuten bij de tomaten in de oven.
-
3
Snij ondertussen het brood in blokjes. Bak de blokjes goudbruin in olijfolie. Pel de rode ui en snij in ringen. Spoel de sla, zwier droog en meng met de rode ui, croutons en rozijnen. Meng 4 eetlepels olijfolie met een eetlepel honing en de rest van het citroensap tot een vinaigrette. Breng op smaak met peper en zout en sprenkel over de salade.
-
4
Serveer de gegrilde schapenkaas met de tomaten en de salade.
-
5
Geen kaaswinkel in de buurt? Ga dan voor een stevige fetakaas.