Pizza bianca met pata negra en gemarineerde courgettelinten
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 270°C (kies de hoogste temperatuur) of verwarm de BBQ voor en leg de pizzasteen op de BBQ.
-
2
Maak de courgettes. Spoel de courgettes en snij ze met een mandoline in lange linten. Pluk de blaadjes van de oregano en snipper ze fijn. Pel en pers de knoflook. Meng de knoflook met de oregano, het citroensap, de geraspte citroenschil, de balsamicoazijn, de olijfolie, peper en zout. Marineer er de courgettelinten 10 minuten in.
-
3
Maak de pizza's. Meng de zure room met de mascarpone. Kruid met peper en zout. Ontrol het pizzadeeg en bestrijk met de zure room. Pluk de mozzarella en beleg er de pizza’s mee. Bak 10 minuten op de pizzasteen in de oven (of onder deksel op de BBQ).
-
4
Beleg de pizza met de gemarineerde courgettelinten en de pata negra, werk af met het basilicum en serveer.