Kokossoep met noedels en scampi's
bereiding
-
1
Kook de noedels volgens de aanwijzing op de verpakking. Laat uitlekken. Schil de gember, maak het citroengras en de pepertjes schoon, snij alles in grove stukken en doe die in de kokosmelk, samen met 400 ml water en de currypasta. Breng aan de kook en laat 10 minuten zacht onder deksel sudderen. Verwijder alle smaakmakers.
-
2
Maak de lente-uitjes schoon en snij ze in stukken. Spoel de paprika en snij hem doormidden. Verwijder zaadjes en zaadlijsten en snij het vruchtvlees in stukken. Doe de lente-ui en paprika in de soep en laat garen.
-
3
Voeg de uitgelekte noedels en de scampi’s toe en warm een paar minuten door. Breng de soep op smaak met vissaus, limoensap en zout. Spoel de koriander, schud droog, hak grof en strooi in de soep.