Madeleine met een jasje van chocolade
Madeleine
-
1
Klop met de mixer op maximumsnelheid de eieren wit-schuimig met de suiker, tot ze in volume verdubbeld zijn.
-
2
Klop er de gezeefde bloem, de gist en de honing door en laat het deeg 1 uur rusten.
-
3
Smelt de boter in een steelpannetje. Klop de nog vrij warme gesmolten boter op lage snelheid en in een dun straaltje door het deeg tot dit mooi glad is en laat het deeg opnieuw 1 uur rusten.
-
4
Verwarm de oven voor op 200°C. Vet de vorm in met gesmolten boter en schep de schelpjes voor tweederde vol met deeg.
-
5
Bak de madeleines 8 minuten in de voorverwarmde oven. Ontvorm ze en laat ze afkoelen op een rooster.
chocolade jasje
-
1
Bak de madeleines zoals in het basisrecept en laat ze afkoelen. Smelt 200 g in stukken gebroken fondantchocolade au bain-marie en roer er een klontje boter door tot je een mooi gladde en glanzende saus krijgt. Dompel er de madeleines
in en leg ze minstens 30 minuten op een rooster tot de chocolade hard is.