Recept

Pavlova met kersen en chocoladeganache

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 100°C. Klop de eiwitten stijf in een schone, droge kom. Voeg de suiker toe en klop tot het eiwit pieken vormt. Voeg het maïszetmeel, het citroensap en het zout toe. Schep het eiwit in 4 cirkels (met een doorsnee van ongeveer 15 cm) op een met bakpapier beklede bakplaat.

  2. 2

    Bak de vier pavlova’s in het midden van de oven in zo’n 1 à 1,5 uur gaar. Zet de oven uit en laat ze in de oven volledig afkoelen.

  3. 3

    Smelt de chocolade au bain-marie, samen met 50 ml room, en laat lichtjes afkoelen. Klop de overige room met de bloemsuiker stijf.

  4. 4

    Schep een derde van de chocoladeganache op de eerste laag meringue, versier met een handvol kersen en spatel er een flinke laag room op. Leg er een tweede meringue op en versier die op dezelfde manier. Herhaal nog een keer en werk dan af met cacaopoeder.

  5. 5

    Spoel het fruit, snij de vijg in partjes en werk de pavlova af met het fruit en cacaopoeder.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pavlova met kersen en chocoladeganache

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!