Gemarmerde hazelnoot-chocoladecake
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Smelt de boter op een zacht vuurtje of in de microgolf.
-
2
Klop de eieren los met de suiker, voeg de gesmolten boter en de zelfrijzende bloem toe.
-
3
Vet een tulbandvorm van 24 cm diameter in met wat boter. Giet ¾ van het beslag in de vorm.
-
4
Meng de rest van het beslag met het cacaopoeder en de hazelnootpasta. (Door cacaopoeder te gebruiken in plaats van gesmolten chocolade blijft je cake lekker luchtig.) Giet het mengsel bij in de bakvorm.
-
5
Schep het beslag met een lepel hier en daar om voor een mooi gemarmerd effect. Bak de cake zo’n 50 minuten in de oven. Laat de cake nadien afkoelen.
-
6
Smelt de chocolade met de room op het vuur. Hak wat hazel-noten fijn en meng ze onder de chocoladeganache. Giet de ganache over de cake en werk hem af met de rest van de hazelnoten.