Recept

Gemarmerde hazelnoot-chocoladecake

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Mmm, what's not to love: chocoladecake mét noten!

Giet de chocoladeganache bovenaan net op de rand van de cake. De ganache zal vanzelf tussen de gleufjes naar beneden lopen.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Smelt de boter op een zacht vuurtje of in de microgolf.

  2. 2

    Klop de eieren los met de suiker, voeg de gesmolten boter en de zelfrijzende bloem toe.

  3. 3

    Vet een tulbandvorm van 24 cm diameter in met wat boter. Giet ¾ van het beslag in de vorm.

  4. 4

    Meng de rest van het beslag met het cacaopoeder en de ­hazelnootpasta. (Door cacao­poeder te gebruiken in plaats van gesmolten chocolade blijft je cake lekker luchtig.) Giet het mengsel bij in de bakvorm.

  5. 5

    Schep het beslag met een lepel hier en daar om voor een mooi gemarmerd effect. Bak de cake zo’n 50 minuten in de oven. Laat de cake nadien afkoelen.

  6. 6

    Smelt de chocolade met de room op het vuur. Hak wat ­hazel-noten fijn en meng ze onder de chocoladeganache. Giet de ganache over de cake en werk hem af met de rest van de ­hazelnoten.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gemarmerde hazelnoot-chocoladecake

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!