Quiche met boerenkool en gerookte zalm
bereiding
-
1
Vet een quichevorm in met boter. Leg er het bladerdeeg in. Prik met een vork gaatjes in het deeg. Verwarm de oven voor op 200°C.
-
2
Pel de ui, snij in ringen. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een ruime pan en bak de uiringen 5 minuten. Voeg suiker toe en laat de ui 10 minuten karamelliseren. Snij ondertussen de boerenkool fijn.
-
3
Schep de ui uit de pan en bak er de boerenkool op hoog vuur in zacht. Snij het teentje knoflook in dunne plakjes. Doe ze bij de boe- renkool en bak nog even mee. Voeg naar smaak wat peper en zout toe.
-
4
Klop de eieren los met de zure room en de parmezaan. Snij de zalm in stukjes. Vul de vorm met de boerenkool en de stukjes zalm en giet er het eimengsel over. Verdeel de uienringen over de taart en bestrooi met de mozzarella. 5 Bak de taart in het midden van de oven in ongeveer 40 à 45 minuten goudbruin. Serveer met een slaatje naar keuze.