Recept

Bloemkooltaart met zalm, boerenkool en geitenkaas

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een origineel en hartig taartje met bloemkool in de hoofdrol. Snel en eenvoudig voor te bereiden, daarna doet de oven het werk.

Tip: wie geen fan is van boerenkool kan dit vervangen door bijvoorbeeld jonge bladspinazie.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij de bloemkool in kleine roosjes. Kook de roosjes in lichtgezouten water in ongeveer 5 minuten beetgaar. Giet af en laat ze goed uitlekken. Bak ondertussen de boerenkool in wat olijfolie zacht. Kruid met peper en zout.

  2. 2

    Vet een quichevorm in met wat olie en bekleed met het kruimeldeeg. Prik met een vork voorzichtig gaatjes in de bodem. Verdeel er de bloemkool en boerenkool over. Snij de zalm in blokjes en verdeel over de groenten. Verkruimel er de kaas boven.

  3. 3

    Klop de eieren los met de room en kruid met nootmuskaat, peper en zout. Schenk het mengsel in de vorm. Zet de taart 20 minuten in de oven. Strooi er de gehakte noten over en zet nog 15 minuten in de oven. Werk de taart voor het serveren af met de gesnipperde dille.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Bloemkooltaart met zalm, boerenkool en geitenkaas

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!