Hotdog van zwarte pens en gekonfijt fruit
Voor het fruit
-
1
Konfijt het fruit. Breng 250 ml water aan de kook met de suiker, madera, honing, laurier, jeneverbessen en het vanillestokje. Laat 5 minuten zacht doorkoken. Schil de appel en de peer en snij ze doormidden. Doe het fruit in de pot en laat 15 minuten sudderen. Haal de pot van het vuur, leg een deksel dat net ín de pan past op het fruit, zodat dat onder blijft, en laat minstens een uur staan.
bereiding
-
1
Haal de buitenste blaadjes van de spruiten. Dompel die blaadjes 30 seconden onder in kokend water en spoel met ijswater. Leg de spruiten zelf nog 5 minuten in kokend water.
-
2
Bak de pensen in een klont boter. Stoof de gekookte spruiten mee.
-
3
Gril het spek onder de ovengrill en snij het gekonfijt fruit in stukjes. Roer de mosterd bij de mayonaise.
-
4
Snij de broodjes doormidden, smeer dressing op beide zijden. Beleg ze met de geblancheerde spruitblaadjes, zwarte pens en krokant spek. Strooi er stukjes fruit en wat blauwe kaas over en serveer met de gestoofde spruitjes on the side.