Recept

Kotelet met blackwellsaus en bloemkoolgratin

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Serveer met een plukje postelein.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de bloemkool schoon en verdeel ze in roosjes. Blancheer ze 2 minuten in lichtgezouten water. Spoel ze meteen met koud water en laat uitlekken. Schep ze in een beboterde ovenschaal.

  2. 2

    Roer voor de gratin de room glad met de melk, de eieren en de geraspte kaas , kruid met peper, zout en noot- muskaat. Giet het mengsel over de bloemkoolroosjes. Zet de schaal 25 tot 30 minuten in de oven.

  3. 3

    Kruid de koteletten met peper en zout en bak ze gaar in boter.

  4. 4

    Pel en snipper de sjalot. Stoof ze glazig in boter. Blus met witte wijn en laat even inkoken. Voeg dan de fond en de room toe. Roer de pickles door de saus en kruid met peper en zout. Laat indikken. Spoel de postelein.

  5. 5

    Serveer de koteletten met de blackwellsaus, de bloemkoolgratin en een plukje postelein.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kotelet met blackwellsaus en bloemkoolgratin

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!