Baisers de Malmedy
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 160°C. Klop de eiwitten met een mixer stijf en klop er 50 g suiker onder. Meng de rest van de suiker met het amandelpoeder en de bloem.
-
2
Spatel de droge ingrediënten beetje bij beetje en voorzichtig door de opgeklopte eiwitten. Doe het beslag in een spuitzak.
-
3
Bekleed twee bakplaten met bakpapier en spuit op elke plaat 12 toefjes van het beslag. Bestrooi met amandelschilfers.
-
4
Bak de koekjes 20 minuten in de hete oven, verlaag de temperatuur naar 100°C en bak nog 20 minuten. Laat afkoelen op een rooster.
-
5
Maak de botercrème. Doe de eiwitten en de suiker in een schone hittebestendige kom. Klop au bain-marie tot het mengsel een temperatuur van 65°C bereikt. Haal van het vuur en klop het mengsel in 5 à 10 minuten met een mixer goed stijf. Mix beetje bij beetje de boter erdoor en klop luchtig. Doe de botercrème in een spuitzak.
-
6
Spuit telkens wat botercrème op een koekje en plak er een tweede koekje tegen. Serveer meteen.