Stoofpotje van varkenswangen met buikspek en bruin bier
bereiding
-
1
Verhit boter in een pan. Kruid de varkenswangen met peper en zout en korst ze rondom. Schep ze daarna in een grote stoofpot.
-
2
el de uien en een teentje knoflook en snipper fijn. Snij het spek in blokjes. Bak de uien, knoflook en het buikspek in de pan van de varkenswangen en voeg toe aan de gebakken varkenswangen. Doe de peterseliestengels, 4 takjes tijm, de laurier, steranijs, de jeneverbessen en kruidnagels erbij. Zet de stoofpot met het vlees op een matig vuur en bestuif met de bloem. Laat even meebakken. Voeg de trappist en de mosterd toe. Zet het deksel op de pot en laat 3 uur garen op een zacht vuur. Roer af en toe om.
-
3
Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de raapjes en spoel de aardappelen. Snij de groenten en de aardappelen in partjes en schik ze in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie en kruid met peper, zout en de resterende tijm. Snij de bol look middendoor en schik tussen de groenten. Gaar de groenten 40 minuten in de oven.
-
4
Serveer de varkenswangen met de gebakken raapjes en aardappel.