Goulashtaart
bereiding
-
1
Kruid het stoofvlees met peper en zout en korst in wat boter. Bestuif met de bloem, laat even drogen en schep in een grote stoofpot.
-
2
Pel en snipper de uien en de knoflook. Laat ze even kleuren in de pan waarin je het vlees hebt gebakken, kruid met paprikapoeder en cayennepeper. Blus met een scheutje water en voeg toe aan het vlees.
-
3
Zet de stoofpot op een zacht vuur en voeg de gepelde tomaten toe. Maak de paprika’s schoon en snij in fijne reepjes. Voeg samen met de kruiden en het kruidentuiltje toe en laat 2 uur afgedekt pruttelen.
-
4
Verwarm de oven voor op 200°C. Schep de goulash in een grote diepe ovenschaal. Dek af met het vel bladerdeeg en bestrijk met een losgeklopt ei. Bak de goulashtaart 15 minuten in de oven tot je een mooie krokante en goudbruine korst krijgt. Serveer meteen.