Klassieker: steak stroganoff
bereiding
-
1
Pel de ui en snij in dunne ringen. Maak de champignons schoon en snij ze in dunne plakjes. Hak de peterselie fijn.
-
2
Verwarm wat boter en olie in een bakpan en stoof er de uien en de champignons in aan. Haal ze uit de pan. Doe eventueel wat extra vetstof in de pan, bak er de steak in bruin. Laat rusten onder aluminiumfolie.
-
3
Blus de pan met een flinke scheut wodka, laat de alcohol verdampen. Voeg dan de kalfsfond, mosterd en laurier toe en kruid met paprikapoeder, peper en zout. Roer de aanbaksels in de pan los met een houten spatel.
-
4
Doe de uien en champignons terug in de pan en laat nog 3 minuten doorwarmen. Roer er vervolgens de zure room en de peterselie door en haal de pan van het vuur.
-
5
Snij de steak in plakjes. Serveer met de champignonsaus, strooi er nog wat gesnipperde peterselie over. Lekker met puree.