Tarte tatin van kerstomaatjes
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de kerstomaat- jes, dep ze droog en verwijder de kroontjes. Haal de rol bladerdeeg uit de verpakking en laat 10 minuten rusten op kamertemperatuur.
-
2
Smelt de boter in een grote ovenvaste pan, strooi er de suiker en het zout over en voeg de azijn toe. Schud de pan heen en weer tot de suiker begint te karamelliseren en doe er dan de tomaatjes en de tijm in. Neem de pan van het vuur.
-
3
Ontrol het bladerdeeg, leg het over de tomaatjes in de pan, verwijder het bakpapier en stop de randen van het deeg tegen de binnenkant van de pan in. Bak de taart in het midden van de oven in 15 à 18 minuten goudbruin.
-
4
Neem de pan uit de oven, leg er een bord bovenop en keer de taart om. Haal losse tomaatjes die eventueel op de bodem van de pan kleven, er met een vork uit en leg die op de taart.