Appeltaart met stroop
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 175°C. Leg bakpapier in de vorm.
-
2
Schil de appelen, snij ze in partjes en verwijder het klokhuis. Snij elk partje waaiervormig in. Doe ze in een schaal met het citroensap en 2 eetlepels suiker en schep goed om. Hou apart.
-
3
Klop de boter met de suiker en de vanillesuiker luchtig. Voeg de appelstroop toe en klop tot alles goed gemengd is. Splits de eieren en voeg een na een de eidooiers toe aan het beslag. Voeg de bloem, het bakpoeder en een flinke snuif zout toe, stop met mixen als alles gemengd is.
-
4
Klop de eiwitten stijf in een goed ontvette kom en spatel ze door het beslag. Doe het in de vorm. Schik de appeltjes erop, met de waaierkant naar boven. Lepel het citroensap dat in de kom van de appeltjes achtergebleven is, over de taart.
-
5
Bak 35 à 40 minuten in de oven. Test met een prikker of de cake gaar is. Ontvorm op een rooster en laat afkoelen. Verwarm de abrikozengelei samen met een paar eetlepels water. Strijk een dun laagje over het gebak zodat het mooi glanst.