Recept

Normandische appeltaart

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijke appeltaart op Normandische wijze.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Klop voor het zanddeeg de boter zacht. Voeg de bloemsuiker toe, dan het eiwit en tot slot de bloem. Kneed goed door, verpak in plasticfolie en laat een halfuur in de koelkast rusten.

  2. 2

    Verdeel het deeg in 2 gelijke delen. Rol het uit en bekleed er de beboterde en bebloemde taartvorm mee. Schil de appelen en snij ze in plakjes. Bestrijk de bodem met abrikozenconfituur en beleg met de appelplakjes.

  3. 3

    Klop een ruban van de eieren en de suiker. Voeg bloem, het bakpoeder, de zachte boter en de rum toe en klop tot een glad beslag. Schenk over de taart.

  4. 4

    Eindig met de tweede laag zanddeeg. Maak mokkadorure door het ei los te kloppen met het scheutje koffie en bestrijk de taart hiermee. Bak 50 minuten in de voorverwarmde oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Normandische appeltaart

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!