Recept

Tongschar met gremolata en aardappel-courgetteblokjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Schil de aardappelen, snij in blokjes en kook ze 10 minuten in lichtgezouten water. Spoel de courgettes en snij in blokjes. Pel en snij de uien in dunne ringen. Rooster de pijnboompitten in een pan zonder vetstof en laat ze even opdrogen op keukenpapier.

  2. 2

    Spoel de peterselie en hak grof. Doe met de olijven, pijnboompitten en de ansjovis in de blender en mix met 4 eetlepels olijfolie kort tot een grove gremolata. Breng op smaak met citroensap.

  3. 3

    Verhit olie in een bakpan en bak de courgette- en aardappelblokjes samen goudbruin.

  4. 4

    Bestrooi de vis met bloem en kruid met peper en zout. Verhit boter in een pan en bak de vis aan beide kanten 3 minuten.

  5. 5

    Rist de takjes rozemarijn en snipper fijn. Schep samen met de uitgelekte kappertjes door de groentemix en serveer met de gebakken pladijs en de gremolata.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Tongschar met gremolata en aardappel-courgetteblokjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!