Kipfilets in een spekjasje
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de aardappelen en kook ze in ongeveer 20 minuten gaar.
-
2
Spoel de lente-uitjes en snij ze in ringen. Borstel de champignons schoon en snij ze in plakjes. Snij de vijgen in blokjes.
-
3
Kruid de kipfilets met zout en cayennepeper. Wikkel elke filet in een plakje ontbijtspek en steek het spek vast met houten spiesjes.
-
4
Verhit de olie in een pan, bak er de kipfilets ongeveer 5 minuten rondom in aan en neem ze uit de pan. Wikkel ze in aluminiumfolie en bak ze nog 15 minuten in de oven.
-
5
Verwarm de rodekool en voeg er de vijgenblokjes aan toe. Giet de aardappelen af.
-
6
Stoof voor de saus de lente-uitjes en champignons kort in het braadvocht van de kip, blus met de bouillon en laat in 5 minuten gaar worden.
-
7
Roer het maïszetmeel door de room en roer dan door het ui-champignonmengsel. Breng aan de kook. Kruid met peper en zout. Serveer de kipfilets met de rodekool, aardappelen en saus.