Macaroni met kaas en balletjes
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Verkruimel de koekjes in een kom en meng met het gehakt, de parmezaan, de peterselie, het ei en de worcestessaus. Pers er de knoflook bij. Vorm balletjes van het gehaktmengsel en laat even opstijven in de koelkast.
-
2
Bereid de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet opzij.
-
3
Pel de ui en de knoflook en snipper ze fijn. Smelt de boter en fruit er de ui en knoflook in glazig. Bestrooi met de bloem en roer met een houten lepel tot een roux. Voeg beetje bij beetje de melk toe en laat indikken. Roer er de 3 kazen door en laat smelten. Kruid met peper en een beetje zout.
-
4
Meng de macaroni met de kaassaus in een ovenschaal.
-
5
Verhit de olijfolie in een pan en bak de balletjes rondom goudbruin. Schik ze boven op de macaroni. Giet de tomatensaus over de balletjes en beleg met de plakjes mozzarella. Laat 20 minuten verder garen in de oven.