Zeebaars met lentecouscous
bereiding
-
1
Maak de lentecouscous. Kook de couscous gaar in de kippenbouillon. Pel en snipper de knoflook en 1 sjalot. Spoel de kervel, dragon en dille en snipper fijn.
-
2
Verhit de olijfolie in een pot en voeg de kruiden toe als de olie begint te roken. Vis de kruiden er na 30 seconden uit met een zeefje en meng ze samen met het hennepzaad onder de couscous.
Kruid met peper en zout. -
3
Maak de preistronkjes schoon. Kook ze kort en stoof ze daarna aan in de pan in een beetje boter.
-
4
Maak de saus. Pel en snipper de sjalot. Fruit de snippers in 1 eetlepel boter. Voeg de wijn, visfumet en citroentijm toe en laat 15 minuten inkoken. Giet de saus door een zeef en doe er wat citroensap bij. Voeg de rest van de boter toe in kleine klontjes, mix alles glad en kruid met peper en zout.
-
5
Kruid de zeebaarsfilets met peper en zout en bak ze 3 minuten aan elke zijde in de pan. Start met de velkant. Schik de vis op de borden, lepel er wat saus over en serveer met couscous en prei.