VIDEO: Taart met witloof met en ham
bereiding
-
1
Snij het witlof in stukjes en de ham in blokjes.
-
2
Laat wat boter smelten in een braadpan en bak hierin het witlof en de hamblokjes.
-
3
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
4
Wanneer het witlof-ham mengsel gaar is laat je het uitlekken in een zeef, maar vang het vocht op. Het vrijgekomen vocht gebruiken we om de taartvulling smaak te geven.
-
5
Laat de boter smelten in een pot en voeg hieraan de bloem toe, roer goed.
-
6
Laat dit even bakken en wanneer je de geur van koekjes ruikt, voeg je de witlofjus + de melk toe. (zorg dat je samen 1 l vocht hebt)
-
7
Roer goed zodat er geen klonters zijn en breng tot het kookpunt zodat de saus kan indikken.
-
8
Kruid met peper en zout en naar smaak wat nootmuskaat.
-
9
Meng het witlof, gehakt en de hamblokjes er door.
-
10
Kluts de eidooiers met de hele eieren en roer dit door de dikke saus.
-
11
Vet een taartvorm in en duw er een vel bladerdeeg in – prik in met vork.
-
12
Doe de taartvulling in de taart.
-
13
Snij reepjes van het 2de vel bladerdeeg en leg deze over de taart in een ruitjespatroon.
-
14
Zet de taart in de oven en bak gedurende 30 à 40 min.