Komkommerkrabrolletjes
bereiding
-
1
Stoom de asperges enkele minuten en laat goed uitlek- ken. Spoel de komkommers. Snij ze met een mandoline of dunschiller in flinterdun- ne plakken. Pel en snipper de knoflook. Maak de lente- ui schoon en snipper fijn.
-
2
Meng de lente-ui en knoflook met de roomkaas, krab, de worcestershiresaus en de sojasaus. Kruid met peper en zout.
-
3
Leg telkens 2 komkommerlinten op elkaar, laat ze iets overlappen. Schep 2 eetlepels van de krabvulling op het uiteinde van de komkommers en rol verder op. Schik de rolletjes op een serveerbord. Stop er telkens een op maat gesneden asperge in en schik er enkele blaadjes waterkers en peterselie rond. Bestrooi met peper en zout.
-
4
Maak de dressing. Maak het pepertje schoon en snipper het fijn, zonder de zaadjes. Klop de lichte sojasaus, het citroensap, de gember, het pepertje en de ahornsiroop los met een garde. Serveer bij de komkommerrolletjes.