Radijsjessoep
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de radijzen en halveer ze. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi met wat zout, olijfolie, citroenrasp en enkele blaadjes tijm. Rooster ze 25 minuten.
-
2
Schil de aardappelenen snij ze in blokjes. Pel en snipper de ui, stoof glazig
in een beetje boter. Voeg de aardappelen, de kippenbouillon en het laurierblaadje toe. Laat 20 minuten garen op een zacht vuur. -
3
Schep de radijzen uit de ovenschaal en verwijder de takjes tijm. Hou enkele radijsjes apart voor de afwerking. Doe de andere radijzen bij de aardappelbouillon. Verwijder het blaadje laurier, voeg de room toe en mix de soep tot een zachte crème.
-
4
Werk de soep af met enkele blaadjes daikon of tuinkers en de rest van de geroosterde radijsjes.