Pizette met chorizo en mozzarella
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 220°C. Bestrooi het werkvlak met bloem. Verdeel het pizzadeeg in 4 porties en vorm er pizzaatjes van. Bestrooi ze aan beide kanten met wat griesmeel.
-
2
Haal het vel van de chorizo, hak de worst in kleine stukjes. Doe ‘m met de olijfolie in een pan en roerbak 5 minuten. Haal het vlees uit de pan, giet de olie door een zeef en vang de olie op. Hak de rozemarijn fijn en doe ‘m bij de chorizo-olie. Breng op smaak met een beetje zout.
-
3
Bestrijk de pizzaatjes met de chorizo-olie. Bak ze 10 minuten in de voorverwarmde oven.
-
4
Bestrooi de pizzaatjes met de gebakken chorizo en de pijnboompitten en zet nog 5 minuten in de oven.
-
5
Spoel de rucola. Verdeel de mozzarella in stukken en verdeel ze over de pizzaatjes meteen wanneer ze uit de oven komen. Kruid met peper. Verdeel er wat rucola over en serveer meteen.