Hartige butternut-taart
bereiding
-
1
Schil de zoete aardappelen, spoel ze en snij ze in blokjes. Snij ook het pompoenvruchtvlees in blokjes. Verhit de boter in een koekenpan en bak de aardappel- en pompoenblokjes in ± 5 minu ten goudbruin. Kruid met peper, zout en cayennepeper, druppel er het sinaasappelsap over en neem de pan van het vuur.
-
2
Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Klop de eidooier los. Rol het bladerdeeg uit op de bakplaat en snij aan alle randen een reep deeg van ± 2 cm weg. Kwast de randen van de rechthoek rondom in met losgeklopt ei en ‘plak’ er de afgesneden deegrepen bovenop zodat je een opstaande deegrand krijgt.
-
3
Pel de ui, snij doormidden en snij in fijne reepjes. Snij de kaas in kleine blokjes. Verdeel de gebak- ken aardappel- en pompoenblokjes, de uireepjes en de kaasblokjes over de taartbodem en kruid eventueel nog wat bij met peper en zout. Bak de taart ± 25 minuten in het midden van de warme oven.
-
4
Spoel de rucola en schud droog. Haal de taart uit de oven, laat een beetje afkoelen en werk af met rucola. Serveer warm.