Smeuïge pie met zoete aardappel, aubergine, courgette en Le Gruyère AOP
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Rol 1 rol bladerdeeg uit en beleg er de bodem en randen van een beboterde en met bloem bestoven bakvorm mee. Bedek met bakpapier, vul de bakvorm met bakbonen en bak het deeg 15 minuten blind voor.
-
2
Snij de groenten in dunne plakken. Leg ze afwisselend op de gebakken bladerdeegbodem. Beleg verder met de kaas. Kruid met peper en zout.
-
3
Roer de mascarpone los met 2 eieren en een scheutje melk. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Giet over de groenten en kaas.
-
4
Bedek alles met het resterende vel bladerdeeg en duw de randen naar binnen. Bestrijk de pie met het resterende, geklutste ei, maak met een scherp mes een kleine opening in het midden en zet de taart 30 minuten in de oven.
-
5
Haal de pie uit de vorm en serveer meteen. Lekker met een groene salade.