Quiche met havermoutbodem, champignons en pancetta
bereiding
-
1
Klop 2 eieren los. Voeg daarbij de havermout en de kokosolie. Kruid met peper, zout en oregano. Verdeel over de taartvorm en zet 20 minuten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 180°C.
-
2
Maak de champignons schoon en snij in plakjes. Pel en snipper de sjalot en knoflook. Fruit aan in wat olie of boter. Bak er dan de champignons krokant in en doe er de goed uitgelekte spinazie bij. Breng op smaak met tijm, peper en zout.
-
3
Bak de havermoutbodem 15 minuten in de voorverwarmde oven. Klop ondertussen de 4 eieren los met de room en breng op smaak met peper en zout. Bak het spek of pancetta zonder vetstof krokant in een pan met antiaanbakbodem. Laat uitlekken op keukenpapier.
-
4
Leg de champignons en de spinazie op de gebakken bodem en giet er de quichevulling over. Verdeel er de verbrokkelde feta over en bak een halfuur in de voorverwarmde oven. Leg het spek erbovenop en bak nog 5 à 10 minuten mee.