Quiche met pastinaak, pancetta en taleggio
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Maak het deeg. Meng de bloem met het zout en de boter en kneed tot een korrelig deeg. Meng er 100 milliliter water onder tot je een goed stevig deeg krijgt. Voeg eventueel wat extra water toe als het deeg te droog is. Wikkel het deeg in vershoudfolie en laat het 30 minuten opstijven in de koelkast.
-
2
Rol het deeg uit op een bebloemd werkvlak. Vet een rechthoekige bakvorm (35 op 11 cm) in en bestuif hem met bloem. Leg er het deeg in, verwijder het overtollige deeg langs de randen en prik met een vork gaatjes in de bodem. Leg er een vel bakpapier en bakbonen op. Bak de taartbodem ongeveer 15 minuten blind in de oven. Haal de taart uit de oven en verwijder de bakbonen en het bakpapier.
-
3
Maak de vulling. Meng de eieren met de room en kruid met peper en zout.
-
4
Maak de pastinaak schoon, maar schil hem niet. Snij hem in hele dunne lange repen.
-
5
Giet de eivulling op de taartbodem. Schik er de stukken pastinaak op en verdeel er de pancetta en de taleggio over. Strooi er de verse tijm over. Bak de taart ongeveer 35 minuten in de oven.