Pittige lamsburgers met yoghurt-muntdressing
bereiding
-
1
Pel de knoflook en de rode ui. Hak de knoflook fijn. Snipper de helft van de ui fijn en snij de rest in dunne halve ringen. Maak het gehakt aan met 2 eetlepels yoghurt en 2 eetlepels panko. Kruid met de knoflook, gesnipperde ui, rode currypasta, gemalen koriander en komijn. Dek af en zet apart.
-
2
Spoel de rucola, komkommer en tomaten. Snij de komkommer in dikke halve plakjes en de tomaten in partjes. Verkruimel de feta. Meng de groenten en de feta met de uiringen en schep om met een scheutje olijfolie en wat peper.
-
3
Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Breng op smaak met wat boter en zout.
-
4
Spoel de munt, ris de blaadjes en hak ze fijn. Meng de munt met de rest van de yoghurt en breng op smaak met het sap van de limoen, peper en zout.
-
5
Vorm hamburgers van het gehaktmengsel. Verhit een flinke scheut olijfolie in een grillpan en gril de burgers zo’n 4 minuten aan elke kant. Serveer ze met de salade, de yoghurtdressing en de couscous.
Tip! Lekker met pitabroodjes.