Recept

VIDEO: Springrolls met munt en scampi

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Breng een ruime pan water aan de kook en maak daarin de rijstvermicelli klaar, volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel met koud water, zodat ze niet plakken. Besprenkel ze met wat olijfolie en kruid met grof zout.

  2. 2

    Week de rijstvellen kort in koud water. Leg een vel op en en beleg met enkele blaadjes sla, een in tweeën gesneden partje pompelmoes, twee doormidden gesneden (gepelde) scampi's, wat gehakte cashewnoten en sesamzaadjes, een handje rijstvermicelli, limoensap en twee blaadjes munt.

  3. 3

    Sla de zijkanten van het rijstvel over de vulling, en rol de springroll vervolgens van onder naar boven stevig op zoals een loempia.

  4. 4

    Meng chilisaus en sojasaus naar smaak: de helft van elk, of - als je voor een straffere chili-knoflooksaus kiest - 1 kl chili-knoflooksaus op 3 el sojasaus.

  5. 5

    Werk de springrolls af met nog een extra blaadje munt en wat sesamzaadjes. Serveer met de dipsaus.

  6. 6

    Schil de pompelmoes 'à vif'. Spoel de sla.

  7. 7

    Kook de scampi's 5 minuten in een pan met wat zout en tijm.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!