Salade met spruitjes, spekjes en aardappeltjes
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
2
Schil de aardappelen en snij in partjes. Besprenkel met een lepel olijfolie en kruid met peper en zout. Gaar de aardappeltjes 30 minuten in de oven.
-
3
Maak ondertussen de spruitjes schoon en blancheer ze 5 minuten in kokend gezouten water. Giet af en laat schrikken onder koud stromend water. Laat afkoelen.
-
4
Maak een vinaigrette van de resterende olie, de wittewijnazijn en de mosterd. Kruid met peper en zout. Snipper de sjalot en roer door de vinaigrette.
-
5
Maak de blaadjes van de spruitjes los. Bak de spekblokjes in een pan met antiaanbaklaag. Maak een salade van de geroosterde aardappeltjes, de spruitjes en de gebakken spekblokjes. Besprenkel met de vinaigrette en werk af met fijngesnipperde bieslook.