Recept

Aardappelpannetje met krokante spruitjes, spek en een spiegelei

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijk winters pannetje met wintergroenten van bij ons!

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de spruitjes schoon en halveer ze. Leg ze op een met bakpapier beklede ovenplaat, sprenkel er wat olijfolie en de balsamicoazijn over en kruid ze met peper en zout. Bak ze 20 minuten in de oven.

  2. 2

    Spoel en halveer de krieltjes, zonder ze te schillen. Kook ze in 10 à 12 minuten beetgaar in kokend gezouten water. Pel en snipper de sjalot. Hak de helft van de geroosterde spruiten fijn in een kleine blender of hakmolen.

  3. 3

    Fruit eerst de sjalot en de gehakte spruitjes in wat olijfolie. Voeg de aardappeltjes toe en roerbak tot ze glazig zijn. Voeg de room toe en roerbak verder. Breng op smaak met peper en zout.

  4. 4

    Snij het spek in stukken. Bak het spek en 4 spiegeleieren in wat boter in een grote pan. Kruid ze met peper en zout.

  5. 5

    Werk het pannetje af met de geroosterde spruitjes, een spiegelei en het spek. Strooi er de gesnipperde peterselie over.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Aardappelpannetje met krokante spruitjes, spek en een spiegelei

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!