Roereitje met witte asperges en grijze garnalen
bereiding
-
1
Snij de onderkant van de asperges en schil ze. Snij elke asperge in stukken van 2 à 3 cm. Breng wat lichtgezouten water aan de kook en kook de asperges in ongeveer 3 minuten beetgaar. Laat
ze uitlekken. -
2
Snij minisoldaatjes van het sneetje brood en bak ze aan beide kanten goudbruin en krokant in een klontje boter. Spoel de peterselie, schud droog en hak fijn.
-
3
Klop de eieren los met de room en kruid met peper en zout. Hou de schalen bij. Roerbak de eieren in de rest van de boter tot ze net ge- stold, maar wel nog smeuïg zijn. Roer er voorzichtig de aspergestukjes – behalve de punten – door.
-
4
Schep het mengsel voorzichtig in goed gespoelde eierschaaltjes. Werk af met een aspergepunt, wat grijze garnalen, fijngehakte peterselie en een soldaatje.