Stoemp met herfstgroenten
bereiding
-
1
Kook de aardappelen gaar in gezouten water. Pureer de aardappelen en breng op smaak met boter, melk, nootmuskaat, peper en zout.
-
2
Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Fruit de helft aan in een beetje olie, voeg de spinazie toe en stoof tot de spinazie geslonken is. Laat goed uitlekken in een vergiet en duw het overtollige vocht eruit. Meng met de puree.
-
3
Roerbak de rest van de sjalot en knoflook met de oesterzwammen en spekblokjes. Breng op smaak met peper.
-
4
Breng een grote pot water met een flinke scheut azijn aan de kook. Zet het vuur zachter tot net onder het kookpunt. Maak met een garde een draaikolk. Breek de eitjes in aparte kommen en pocheer ze één voor één in het net niet kokende water.
-
5
Verdeel de stoemp over borden, werk af met de groenten, spekjes en een gepocheerd ei.