Filodeegtaart met erwten en feta
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Blancheer de erwten kort in lichtgezouten water. Laat schrikken onder koud water en laat goed uitlekken. Snij de feta in blokjes. Klop de eieren los met de room. Pel en snipper de ui. Stoof hem aan in olijfolie.
-
2
Smelt de boter en vet er de taartvorm lichtjes mee in. Leg er een vel filodeeg in en bestrijk weer met boter. Leg zo alle vellen filodeeg in de vorm en zorg ervoor dat de randen elkaar overlappen. Snij het deeg weg dat boven de vorm uitkomt.
-
3
Bestrooi de deegbodem met de helft van de parmezaan. Verdeel er de helft van de erwten en de helft van de feta over. Strooi daarover de gestoofde ui, de rest van de erwten en de rest van de feta.
-
4
Giet het ei-roommengsel over de vulling en bestrooi met de rest van de parmezaan. Bak de taart in 40 minuten goudbruin.